Vele overwegingen spelen mee bij het kiezen van uw ideale camper; wilt u af en toe met de camper er op uit of wilt u met uw camper rondreizen maken of zelfs overwinteren? In het laatste geval biedt een integraal camper heerlijk veel (leef)ruimte en een prachtige panoramaview tijdens het rijden. Gebruikt u de camper meestal samen en bezoekt u graag steden? Een compacte camper of buscamper lijkt dan meer geschikt voor uw situatie. Neemt u graag uw kinderen of kleinkinderen mee? In dat geval kan een extra hefbed of een ruim dinettebed prettig zijn. Reist u niet zonder uw trouwe viervoeter? Ook uw hond heeft bewegingsruimte nodig en een plek om te slapen. Bent u lang, zorg dan ook dat het bed voldoende lang is en dat de stahoogte in de camper voldoende is. Hebt u veel opbergruimte nodig of wilt u uw fietsen in de camper kunnen meenemen, denk dan ook aan een camper met garage.

Oriënteert u zich in alle gevallen goed, alvorens een keuze te maken. Elke afmeting en indeling heeft voor- en nadelen. Of u nu kiest voor een integraal, semi-integraal of buscamper, een grote of compacte camper, een camper met een Fransbed, queensbed of dwarsbed, elk type heeft specifieke voordelen, maar ook nadelen.

Misschien wel het allerbelangrijkste, een camper moet u -net als bij het kopen van een huis-, bij binnenkomst gelijk het gevoel geven “yes, dit wordt onze camper!“.