De Bourgogne maakte vroeger deel uit van het machtige hertogdom Bourgondië. Het is een streek waar liefhebbers van lekker eten, drinken en cultuur hun hart kunnen ophalen. Een streek bovendien die heel goed met de camper te verkennen is. De uitdrukking een Bourgondisch leven leiden zal hier ooit zijn oorsprong hebben gehad.

De steden Dijon en Beaune hebben nog vele historische gebouwen die aan het rijke leven van Bourgondië herinneren. Het Palais des Ducs in Dijon en de Hospices de Beaune zijn een bezoek meer dan waard.

Beaune is het hart van de Bourgogne als het om wijn gaat. U kunt er niet in omheen, vooral in november niet als het wereldberoemde wijnfeest wordt gehouden met de veiling van de wijnen van de Hospice de Beaune.

Volg de “route des Grand Crus”, de “route des grand vins” of de wijnroute van de Macconais-Beaujolais in het zuiden en geniet van al het moois dat de Bourgogne te bieden heeft! In Bourgogne ontdekt u wijngaarden die uw smaakzintuigen gegarandeerd zullen prikkelen. U komt langs de vijf wijnroutes in de regio achter elkaar vele beroemde wijnen tegen. Reis langs de vermaarde ‘clos’ (omheind stuk land) op de manier die bij u past, te voet, met de fiets of per boot.